Slavná toskánská rodina Biondi Santi nově v nabídce Víno MARTY

Tradice této vinařské rodiny se začala psát na počátku 19.století v Montalcinu, kde Clemente Santi, světově uznávaný enolog produkoval červená vína mimořádné kvality.

Jeho syn Ferruccio Biondi Santi se zapsal do historie jako vynálezce Brunella. V Montalcinu založil první vinici jednoodrůdového Sangiovese. Celý proces pěstování tohoto vína podrobil přísným pravidlům a prostřednictvím  Brunella di Montalcino nabídl celému světu víno prvotřídní kvality a předpoklady pro dlouhodobé zrání.

V této úspěšné tradici pěstování vrcholných dlouhověkých vín pak pokračoval po roce 1917 jeho syn Tancredi, který vykonal obrovský díl práce při propagaci Brunella v zahraničí.

Jeho syn Franco rozšířil původně malé vinařství o 4 ha na 25 ha.

Za současným mezinárodním věhlasem pak stojí jeho syn Jacopo. Ten nejenom že rozšířil původních 25 ha vinic na 50 ha, ale i svou nemovitostní akvizicí získal pro slavnou rodinu důstojné hradní panství Montepo, které je dominantou rodinných pozemků v krásném regionu Maremma.

Jacopo svůj výjimečný talent enologa uplatnil v nalezení exkluzivního klonu rodiny Sangiovese Grosso BBS11.

Při sklizni v roce 1991 se zrodilo Sassoalloro, most mezi minulostí a budoucností, základní kámen nové jednoodrůdové interpretace Sangiovese. V roce 1993 rodinná odvěká láska k Sangiovese inspirovala Jacopa Biondiho Santiho k experimentu tím, že jej otestoval v různých směsích Cabernet Sauvignon a Merlot, čímž vznikl první ročník silného Schidione, vína s emblémem vizionářské a inovativní filozofie panství.

Castello di Montepò je více než prestižní jméno ve světě ušlechtilého vína, především je to model potvrzující mezinárodní pověst Sangiovese mezi víny naprosté dokonalosti. Držet láhev Sassoalloro, jednoho z nejprestižnějších vín získaných z klonu Sangiovese Grosso BBS11, vytváří zvláštní druh očekávání, protože se dotýká mnoha úrovní zážitků najednou.